FUNCTIONALITEIT EN ESTHETIEK

n het vier tot vijf verdiepingen hoge bouwblok in de uitbreidingswijk Wateringse Singel in Den Haag, ligt een binnenplein waar poëtiek en parkeren in één ruimte zijn samengebracht.

 

GRAFISCH TAPIJT

Gekozen is voor een vloer met een sterke grafiek van een robijnrood blad- en druppel patroon, uitgevoerd in een slijtvaste coating op het asfalt. Deze is zowel van boven (de galerijen en balkons), als van beneden (het plein) zichtbaar.

Twee knoeperts van hemelbomen, gesitueerd in een natuurstenen druppelvormige sokkel, vormen het centrale blikpunt.

De sokkel doet dienst als zitrand en plantenkuip en is ingeplant met zacht ogende siergrassen. ’s Avonds zijn de boomkronen aangelicht.

WATERINGSE SINGEL

locatie: Wateringse Singel,

Den Haag
opdr.gever: Synchroon
opgave: Ontwerp binnenplein
periode: 2009
i.s.m. 01-10 Architecten (gebouwontwerp)