ROBUUST ONTVANGSTPLEIN

Bij de entree van Philips Medical Systems presenteren zich twee nieuwe, in aluminium uitgevoerde gebouwen. Ertussen ligt een nieuw ontvangstplein; tevens meldpunt voor bezoekers en truckers.


BINAIRE EYECATCHER

Het plein is vormgegeven als een robuuste plaat te midden van een ruig landschap van gras en berken. Op het plein zijn vorm en functie samengebracht.
Een binaire code van nullen en enen is als een gedicht over het in beton uitgevoerde plein ‘uitgerold’. Deze code vormt een verwijzing naar de high-tech wereld van de kennis- en productieplant. 

De betonplaat bezit een grafisch lijnenspel van gleuven, lijngoten en twee grote plantvakken met zachte wuivende siergrassen en boomgroepen.

PHILIPS MEDICAL SYSTEMS, HOOFDPLEIN


locatie: Philips Medical Systems, Best
opgave: Ontwerp buitenruimte entreeplein
periode: 2006-2008 (2009 uitgevoerd)
i.s.m. 01-10 Architecten (architectuur gebouwen aan plein)